Menu BIP

Aktualności
- Jesteś tutaj:
- Strona główna
- Aktualności
Orientacja zawodowa w klasie 2a - logopeda, menadżer, Pizzaiolo
18 grudzień 2025
Klasa 2a systematycznie poznaje zawody funkcjonujące w naszym najbliższym środowisku.
Mieliśmy zajęcia z logopedą panią Justyną Dąbrowską, która opowiedziała nam o swojej pracy i przeprowadziła szereg wiczeń logopedycznych związanych z poprawną wymową. Praca ta wymaga wiele empatii, cierpliwości i wiedzy z zakresu pedagogiki oraz medycyny.
Przybyła do nas również pani Magdalena Tomczyk z biura podróży "Wakacje.pl" wraz z dwoma stażystkami z CKZiU. Dowiedzieliśmy się, że zawody w biurze podróży obejmują zarówno pracę stacjonarną (konsultant, agent, specjalista ds. turystyki), jak i terenową (pilot, rezydent, czy animator), a następnie za pomocą prezentacji i gier przenieśliśmy się do Wielkiej Brytanii.
Trzecie spotkanie odbyło się w pizzerii „Dobra Opcja” gdzie pod czujnym okiem pani Agnieszki i Andrzeja Rychlik uczestniczyliśmy w warsztatach kulinarnych. Poznaliśmy historię oraz składniki pizzy. Rozwijaliśmy umiejętności manualne, samodzielnie wyrabiając ciasto i nakładając odpowiednie składniki. Cały czas towarzyszyła nam radość z tworzenia własnej pizzy, którą zjedliśmy podczas wspólnego śniadania. Na koniec otrzymaliśmy DYPLOM MAŁEGO PIZZAIOLO, czyli wykwalifikowanego kucharza specjalizującego się w robieniu pizzy od podstaw.
Wszystkim bardzo dziękujemy.
Fotorelacja: Edukacja_zawodowa_w_2a
Przybyła do nas również pani Magdalena Tomczyk z biura podróży "Wakacje.pl" wraz z dwoma stażystkami z CKZiU. Dowiedzieliśmy się, że zawody w biurze podróży obejmują zarówno pracę stacjonarną (konsultant, agent, specjalista ds. turystyki), jak i terenową (pilot, rezydent, czy animator), a następnie za pomocą prezentacji i gier przenieśliśmy się do Wielkiej Brytanii.
Trzecie spotkanie odbyło się w pizzerii „Dobra Opcja” gdzie pod czujnym okiem pani Agnieszki i Andrzeja Rychlik uczestniczyliśmy w warsztatach kulinarnych. Poznaliśmy historię oraz składniki pizzy. Rozwijaliśmy umiejętności manualne, samodzielnie wyrabiając ciasto i nakładając odpowiednie składniki. Cały czas towarzyszyła nam radość z tworzenia własnej pizzy, którą zjedliśmy podczas wspólnego śniadania. Na koniec otrzymaliśmy DYPLOM MAŁEGO PIZZAIOLO, czyli wykwalifikowanego kucharza specjalizującego się w robieniu pizzy od podstaw.
Wszystkim bardzo dziękujemy.
Fotorelacja: Edukacja_zawodowa_w_2a
Rejestr zmian podstrony
Informację wprowadził(a): Lucyna Olejnik (2025-12-18 15:47:20)
Liczba odwiedzin: 356494
Informację wprowadził(a): Lucyna Olejnik (2025-12-18 15:47:20)
Liczba odwiedzin: 356494
Banery dolne
Galeria zdjęć
Nasza galeria







